.

.

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Eξάγραμμο 55 - Feng


Eξάγραμμο 55 - Feng


Τα τύμπανα της νίκης (η φρουρά)
Η 23η ημέρα του νέου φεγγαριού.

Πάνω ο κεραυνός
Κάτω η φωτιά.


Η  Αφθονία επεκτείνεται
Ο βασιλιάς υπηρετεί την αφθονία
Όχι πένθος
Το Yi γίνεται θυσία το μεσημέρι

Εικόνα:


Βροντές και κεραυνοί φθάνουν μαζί: αφθονία
Ο ευγενής αποφασίζει νόμους κι εκτελεί ποινές


Σχολιασμός:
Μερικές φορές κάποιος έχει ένα μεγάλο όραμα, τόσο μεγάλο που μπορεί να αγωνιστεί και να τα κερδίσει όλα, για να πραγματοποιήσει τα σχέδια του.
Το πραγματικό μυστικό της επιτυχίας του δεν είναι μόνο το όραμα, κυρίως βασίζεται στα κότσια του, στην ικανότητά του να πείθει, στην αξιοπιστία του, στη δύναμη των πράξεών του και πάνω απ’όλα στην εντολή του ουρανού.
   Σήμερα όλα αυτά τα λέμε καλή τύχη, αλλά τότε γιατί μερικοί άνθρωποι έχουν καλή τύχη όλη την ώρα, και άλλοι ποτέ;  Παραδειγματιστείτε από  αυτούς που φαίνεται να έχουν καλή τύχη. Η Τύχη τους θα γίνει και δική σας.
   Πώς μπορεί κανείς να βρει την τύχη; Με το να έχει κότσια, να έχει την ικανότητα να πείθει,  με το να δίνει δύναμη στις δράσεις του μέσα  πεποιθήσεις που έχουν βάση την ειλικρίνεια και με την άνευ όρων εμπιστοσύνη του στους θεούς. Ο άνθρωπος της καλής τύχης  συνεχίζει να προχωρά στο δρόμο που στους άλλους φαίνεται άβατος.

Γραμμή 1
Η Συνάντηση των αρχόντων.
Για δέκα ημέρες,  δεν υπάρχει σφάλμα.
Το να προχωράς φέρνει τιμή.
Η αφθονία είναι ένα ζήτημα προς μελέτη. Μπορεί να ξεκινήσει με μια παρορμητική ενέργεια, αλλά μετά από αυτό χρειάζεται δράση για να υπάρξει συνέχεια.
Μια μεγάλη συγκομιδή χρειάζεται σκληρή δουλειά και σταθερή, αξιόπιστη συνεργασία. Έτσι, αν βρείτε ένα σύμμαχο, μείνετε κοντά του.
Μην αλλάξετε την πορεία σας ή μην αφήσετε σε νέες επιχειρήσεις, να σας βγάλουν από την πορεία αυτή.

Γραμμή 2
Το να προχωρήσετε φέρνει καχυποψία και μίσος.
Αν καταφέρετε να εμπνεύσετε θα έχετε επιτυχίας μεγάλη.
Οι συνθήκες μπορεί να είναι εντελώς απογοητευτικές. Εσείς, φανταστείτε τη ζωή σας, σύμφωνα με ό, τι πραγματικά είναι ή θέλετε να είναι. Καταγράψτε αυτό που θέλετε είτε στο χαρτί είτε στο μυαλό σας. Δεν έχει σημασία το που, το να ξέρετε τι θέλετε είναι το σημαντικό.
Η πίστη σας σε αυτό που θέλετε θα κάμει τους άλλους να ενταχτούν στον σκοπό σας.
Όταν κάποιος έχει την εντολή και μπορεί  να δράσει, δεν έχει σημασία πόσο άσχημοι είναι οι οιωνοί ή πόσο οι άλλοι έχουν αμφιβολία.


Γραμμή 3

Δυνατή βροχή. 
Το μεσημέρι βλέπει κανείς αφρό. 
Σπάζει το δεξί χέρι, μα δεν υπάρχει σφάλμα.

Εμπνεύστε τον εαυτό σας, φανταστείτε τη ζωή σας, τα έργα σας, τα συναισθήματά σας. Εμπνεύστε τους γύρω σας. Η Έμπνευση είναι η κινητήρια δύναμη όλων των σπουδαίων επιτευγμάτων . Φανταστείτε την ιστορία σας να ξεπερνά την ορθολογική ροή και ότι νοείται ως φυσιολογικό.


Γραμμή 4

Το σκοτεινό μεσημέρι δεν διακρίνει την Άρκτο.

Συνάντηση με τον άρχοντα του Yi.

Ευοίωνο.

Μερικές φορές οι καιροί ή οι διαθέσεις είναι τόσο ζοφεροί που τίποτα δεν φαίνεται να είναι εφικτό. Γνωρίστε τον εχθρό σας! Αυτός θα μπορούσε να είναι αυτό που χρειάζεστε. Μερικές φορές τα ίδια τα πράγματα που μας κρατάνε πίσω, περιέχουν την ενέργεια που μπορεί να μας βοηθήσει να συγκεντρώσουμε τη δύναμη να συνεχίσουμε.


Γραμμή 5

Το σχέδιο αναδύεται, φέρνοντας ανταμοιβή και επαίνους. Ευοίωνο.

Για να οδηγήσετε τη μάχη,την κάθε μάχη, θα πρέπει να δείξετε στον εαυτό σας, το σχέδιό σας. Μόνο τότε οι άλλοι θα συνεργαστούν, και μόνο τότε η κατεύθυνση σας είναι σαφής και ισχυρή.

Εάν δεν είστε ο ηγέτης, βεβαιωθείτε ότι έχετε ακολουθήσει έναν με σαφή στόχο και ισχυρή ηθική.


Γραμμή 6

Απομονώνει το σπίτι του από την οικογένειά του, ζώντας μόνος του χωρίς ανθρώπους. Μέσα σε τρία χρόνια δεν βλέπει κανέναν. Παγίδα.

Είστε το κέντρο της ζωής σας, έτσι να είστε παρόντες εκεί. Δεν υπάρχει λόγος αρκετά σημαντικός για.. «σβήσετε» τον εαυτό σας. Δείτε όλα όσα συμβαίνουν και  αντιδράστε αν χρειαστεί.  Για να φτιάξετε το δική σας τύχη, μην αφήνετε την μοίρα απλώς να… συμβαίνει και τους άλλους να αποφασίζουν για σας.
@Lyra


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

.