.

.

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Κρισναμούρτι κι ενηλικίωση.




«Η αλήθεια είναι αδιάβατος τόπος και δεν μπορείτε να την προσεγγίσετε μέσα από κανένα απολύτως μονοπάτι, μέσα από καμιά θρησκεία, από καμιά αίρεση».

28 του Δεκεμβρη  του 1929 και στην μεγαλειώδη υποδοχή του νέου Μαϊτρέγια  με αυτά τα λόγια ο Κρισναμούρτι θάβει έναν κατερχόμενο Θεό και αναστά  τον  ίδιο τον Άνθρωπο.
Από τα 9 του χρόνια υιοθετημένος από τη Θεοσοφική Εταιρεία, εκπαιδεύεται για να γίνει ο νέος μεγάλος Δάσκαλος των δικών μας 2000 ετών, ενσάρκωση θεού επί γης.  Τον χρίζουν αρχηγό του Τάγματος του Αστέρα στην Ανατολή και μεταβιβάζουν στο όνομα του τεράστια περιουσιακά στοιχεία.
Την ημέρα που χιλιάδες οπαδοί του έχουν συρρεύσει από όλον τον κόσμο για την στέψη του ως ενσαρκωμένου θεού, ο Κρισναμούρτι απόλυτα ήρεμος, σοβαρός και με γνώση του τι πράττει, τους λέει την αλήθεια. Μέσα του δεν νοιώθει καθόλου Θεός. Κι εκεί το παιχνίδι φτάνει στο over.  Ένα παιχνίδι επιτήδειων που αρέσκονται να καθοδηγούν το θρησκευτικό συναίσθημα και να κερδίζουν επενδύοντας  σε αυτό, τόσο σε χρήμα όσο και σε προβολή και εξουσία.
Στις μέρες μας προσπάθειες αναβίωσης θεών γίνονται σε καθημερινή βάση μέσα από ομιχλώδη θρησκευτικά ρεύματα που έρχονται πια από τη Δύση και που είναι έτσι δομημένα ώστε να χωρούν μέσα τους όλοι οι καλοί, οι κακοί και οι άσχετοι.
Περίεργες θρησκείες της νέας τάξης πραγμάτων ( τι είναι αυτή η νέα τάξη ακόμη δεν κατάλαβα. Εμένα όλα παλιά και γνώριμα μου κάνουν…)  όπου μέσα τους συγκατοικούν Άγγελοι με τον Άλιστερ Κρόουλι , αρχαίες ελληνικές θεότητες με  και κάτι περίεργους Αλεμάνους , που θα λεγε κι ο Ζουράρις, αγίους και μη χειρότερα και μη παραπέρα που θα λεγα εγώ. Δεν ξέρω καν πως ονοματίζονται αυτά τα νέα θρησκευτικά ρεύματα γιατί και πολλά είναι και τίτλους μακρυνάρια έχουν.  Εγώ πάντως μέσα μου τα έχω κατηγοριοποιήσει υπό τον γενικό τίτλο: «στοίχημα με την ενηλικίωση». Πρόκειται για ρεύματα φιλοσοφικά και θεολογικά χωρίς αληθινή και ουσιαστική βάση που στοχεύουν στον κάτω (πιο κάτω δεν πάει θαρρώ) του μέσου όρου νου. Προσωπικά πιστεύω ότι γι ακόμη μια φορά πάνε να μας εκμεταλλευτούνε πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες.  Ήδη θεραπευτές της νέας θρησκείας υπάρχουν παντού και χρησιμοποιούν τις πανάρχαιες γνώσεις  της Ελληνικής και της Ανατολικής φιλοσοφίας συνδυαστικά με τις γνώσεις του χώρου της Ψυχιατρικής και της ψυχολογίας , προσθέτοντας  εσάνς  από τις δυναμικές (νέες και παλιές) θρησκείες του πλανήτη.  Αυτό το συνονθύλευμα κάποιοι το πληρώνουν αδρά για να γνωριστούν μαζί του και πιστεύουν θα δώσει πληρότητα στη ζωή τους και διέξοδο στα αδιέξοδα τους.
Δυστυχώς  Κρισναμούρτι δεν γεννιούνται κάθε ημέρα να λένε την αλήθεια για το τι κινεί τα νήματα από πίσω τους, οπότε πρέπει ο κάθε ένας από εμάς να αναλάβει μονάχος του την ευθύνη του εαυτού του. Ε ναι..δύσκολο πράγμα η ενηλικίωση…
@Λύρα

1 σχόλιο:

.

.